Info Leende

Is Heeze-Leende inderdaad de Parel van Brabant? Wie alle heerlijkheden van onze gemeente kent, twijfelt daar geen seconde aan. Op de unieke Strabrechtse heide vinden bezoekers bijvoorbeeld zeldzame flora en fauna. Alleen dat al maakt een gang naar onze gemeente aantrekkelijk.

 20140816_100841.jpg

Dan hebben we het nog niet over de andere bijzondere natuurgebieden.We noemen het Leenderbos, en de Spinsterberg, bij Leende, De Pan, in Sterksel de Hubertusbossen bij het kasteel van Heeze en de Groote Heide, richting Borkel en schaft. Samen trekken de bosgebieden binnen de gemeentegrenzen per jaar circa 800.000 bezoekers.

Maar de rijke natuur is slechts één facet van de parel die Heeze-Leende heet. We noemen bijvoorbeeld de circa 50 monumenten die her en der te bewonderen zijn en de drie archeologische terreinen.


Goed winkelen, lekker eten en voor iedere portemonee overnachten.

Een ander flonkerend aspect is het goed gesorteerde winkelbestand . De gemeente is misschien niet echt groot, toch heeft het aantal winkels voldoende niveau om bezoekers van ver buiten de gemeentegrenzen te trekken.

18-7-13-ocht_0014.JPG

Hetzelfde geldt op het culinaire terrein. Zonder namen te noemen kunnen we gerust stellen dat een aantal eetgelegenheden, Heeze-Leende werkelijk op de kaart van een groot aantal culinair liefhebbers uit geheel Nederland heeft gezet. Daarnaast kunnen we in de dorpskernen op elk moment aanschuiven aan veel andere tafels, waar het goed eten en toeven is. Ook voor de dorstige mens zijn er diverse leuke cafe's voor jong en oud. Er zijn vele mogelijkheden om te overnachten in onze gemeente. Van goede hotels tot het kamperen bij de boer of op de verschillende campings in de buurt. Er zijn zelfs dorpswoningen te huur.